Robot Vloerverwarming ontvangt het Kiwa productcertificaat voor stalen pomp-verdelers

Robot Vloerverwarming ontvangt het Kiwa productcertificaat voor stalen pomp-verdelers

Robot Vloerverwarming heeft als allereerste fabrikant het Kiwa productcertificaat LTV CV voor het complete assortiment stalen pomp-verdelers in ontvangst genomen. Dit betekent dat zowel de Standaard Pro, Optimum Flow Pro én de Stads Pro verdeler gecertificeerd zijn. 
Met het Kiwa LTV CV productcertificaat toont Robot Vloerverwarming aan dat de producten voldoen aan relevante kwaliteitseisen en dat het kwaliteitssysteem onafhankelijk beoordeeld is door een derde partij.

BRL-K17701
Eind 2015 startte een groep experts, bestaande uit fabrikanten, groothandelaren en Kiwa met de ontwikkeling van de BRL-K17701, de beoordelingsrichtlijn voor verdelers voor vloerverwarming én radiatoraansluitingen. Na een aantal aanpassingen, zoals de verlenging van de levensduur van 10 naar 50 jaar, is de huidige versie van de BRL-K17701 bindend verklaard op 7 mei 2021.

Verzekerd van een kwaliteitsproduct
Robot Vloerverwarming B.V besloot in maart 2022 de certificering aan te vragen en was daarmee de eerste fabrikant met pomp-verdelers die een dergelijke certificering aanvroeg. In de omschrijving van het onderzoek staat de certificatie van stalen verdelers conform temperatuurklasse 4, een ontwerpdruk van 6 bar en een levensduur van 50 jaar. Het keurmerk Kiwa LTV-CV verzekert de groothandel, installateur én de consument van een kwaliteitsproduct. Datzelfde geldt natuurlijk voor stadsverwarmingsbedrijven en eigenaren van panden met een collectieve installatie waar veelvuldig Stads Pro verdelers worden toegepast.


Volledig gecertificeerd systeem
Robot levert met het Kiwa LTV CV-certificaat een volledig gecertificeerd systeem. Buis, buiskoppeling én verdeler. Om er zeker van te zijn dat bij installatie de juiste vol-kunststof buis wordt gekoppeld met de juiste koppeling worden zowel de vloerverwarmingsbuizen als de buiskoppelingen voorzien van het Kiwa-KOMO keurmerk. Gebruik, om ellende te voorkomen, te allen tijde een compleet gecertificeerd systeem.

Waarom is dit zo belangrijk?
Het gebruik van een gecertificeerd systeem geeft zekerheid omdat dit door een onafhankelijke partij als Kiwa uitvoerig is getest. Deze testen bestaan onder andere uit de temperatuurwisseltest, trektest, vacuümtest, buigtest, druksterkte-test en zuurstof-doorlatendheidtest. Die laatste is enorm belangrijk bij verwarmingssystemen. Een zuurstof-doorlatend systeem heeft negatieve invloed op installatieonderdelen die corrosiegevoelig zijn. Een zuurstofdicht systeem voorkomt in veel gevallen deze corrosie. Voor deze zuurstofdichtheid wordt een Etheen-vinylalcohol copolymeer (EVOH) toegepast. Aangezien EVOH zijn gasbarrière eigenschappen verliest bij blootstelling aan hoge relatieve vochtigheid is het aan te raden een meerlaagse gecoëxtrudeerde buis te gebruiken. Dit noemen we de 5 laagse buis. 5 laagse PE-RT buizen zijn te herkennen aan de opdruk PE_RT – EVOH – PE_RT. Wanneer enkel PE_RT – EVOH op de buis vermeld staat dan heb je te maken met een 3 laagse buis. Deze buis heeft de EVOH laag aan de buitenzijde. Zowel bij beschadiging van deze laag als het blootstellen aan hoge luchtvochtigheid (zoals de cementdekvloer) verliest deze buis zijn zuurstofdichtheid. Verder zal EVOH na verloop van tijd delamineren en barsten met als gevolg dat het systeem niet meer zuurstofdicht is. Robot Vloerverwarming produceert de 5-laagse vloerverwarmingsbuis in alle gebruikelijke diameters volledig geautomatiseerd op Hollandse bodem.

Systeemgarantie
Robot Vloerverwarming verleent een systeemgarantie van 10 jaar op compleet geleverde vloerver­warmingssystemen. Deze is alleen geldig indien de Robot verdeler, RobotFloor vloerverwarmingsbuis en de Robot KOMO-gecertificeerde buiskoppeling worden toegepast.
De voorwaarden zijn te downloaden via Robot Vloerverwarming - Downloads documentatie & handleidingen (robotclimate.com)



Copyright © 2024 Robot Climate. All rights reserved.